Udskæring i hovkapsel i forbindelse med kraftig hovbyld

Martin Strande har stor erfaring i store udskæringer i hovene, og har gentagende gange været tilkaldt af forskellige dyrlæger på sjælland til større indgreb i hornkapsler / hornsål.

Her ser du en hest som har haft en større hovbyld, der ikke blev opdaget i tide. Det er meget vigtigt, at man får tilset sin hest, hvis den virker halt, og at man ikke lukker sin hest ud på meget dårlige mudder folde, hvis den evt skulle have haft en hovbyld, som ikke er ordentligt vokset sammen.

Hesten på billedet er kommet sig 100%, og er tilbage i træning igen efter 6 måneders pause.

 

PS! Hvis du har en hest, som du mistænker for at have en hovbyld, skal du ikke fortvivle og tro den skal have en behandling som på billedet.

De fleste hovbylder er rimelig harmløse og kan klares med et simpelt indgreb eller med den nødvendige pleje. Dog er det vigtigt, at du konsulterer din dyrlæge, så der hurtigt kan blive lagt en strategi for behandlingen.

 


 

 

Inden røntgenbilledet tages indsættes markører. Tegnestiften markerer spidsen af strålen og sømmet hvor højt hovbylden går op.

 

 

 

 

BESLAGSMEDEN ApS • v/MARTIN STRANDE • SØNDERGADE 69 • 4130 VIBY SJ. • TLF: 23 30 28 88 • E-MAIL: martinstrande@beslagsmeden-aps.dk